poveste de dragoste

Poveste de dragoste, o exhibitie acrobatica, cam periculoasa, cu trei dansatori pe aceeasi sarma.

Asa as descrie in cateva cuvinte ultimul film al Cristinei Iacob.

Filmul pe care il propune autoarea, si regizoare de altfel, este despre o poveste a unei iubiri fara artificii stilistice, estetice sau regizorale. Asa cum ea iasasi spune: este un film atemporal, el va rezona cu toate generatiile, indiferent de anul in care il vor vedea. Acum am considerat ca este momentul cel mai bun pentru a-l darui publicului.

Lungmetrajul Poveste de dragoste este un film despre iubirea dintre doi tineri artisti din zilele noastre. In preajma sarbatorilor de iarna, intr-un oras vechi si fermecator, Brasov, Sebastian si Aprilia incep o frumoasa poveste de dragoste.  Doar ca nu e atât de simplu cum pare. Aflata in aria de influenta a trei bărbati cu personalitati puternice, Aprilia este nevoita sa gaseasca echilibrul intre viata de adult si alegerile unei inimi de copila.

Pesajele si muzica sunt superbe, nume foarte bune in distributie, si cu toate acestea filmul nu m-a atins.

Personajele principale, Sebastian si Aprilia, (Dragos Bucur si Raluca Aprodu) nu stapanesc tehnicile emotiilor in acest film si nu conving. Bine, poate asa este scris scenariul iar ei chiar joaca ce li s-a dat. Dar nici celelalte personaje nu dau nimic. Miscarile lor sunt predictibile, cu final asteptat.

Mi-a placut foarte tare personajul negativ, Paul – singurul personaj autentic din tot filmul – interpretat de Ducu Darie. Nu, nu este actor si daca stiu eu bine este prima data cand joaca intr-un film. Desi are un rol greu – construit din taceri si reactii subtile, greu sesizabile – este singurul care convinge si de data aceasta bad guy wins. Poate i se potriveste rolul si nu face decat sa-si joace propriul rol sau poate este un actor bun, descoperit de Cristina Iacob. Copilul, baiatul care doreste sa ia lectii de vioara, este bun, natural si credibil.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob si Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de exceptie. Imaginea ii apartine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Calin Papura, iar costumele de Doina Levintza.

Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment si Zazu Film.

In cinematografe, din 27 noiembrie.

 cover


2 responses to “poveste de dragoste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: