omul care mânca lumea

“Omul care mânca lumea” este spectacolul care reinterpretază cotidianul absurd într-o cheie regizorală modernă. Acesta tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane, iar regizorul Alexandru Mâzgăreanu îl prezintă din perspectiva presiunilor sociale și personale ale personajului principal. Acesta trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea, încercând să dea un sens nou vieții sale.

Regizorul actualizează motivațiile din lumea meritocrației, lume în care capitularea nu este o opțiune – cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului  este scos din sistem – , și aduce în prim plan o echipă de tineri creatori de teatru, vârfurile generațiilor lor, care reconstruiesc societatea capitalistă și presiunile pe care aceasta le generează asupra oamenilor, într-un stil unic, așa cum ne-a obișnuit. Acesta pune în discuție și probleme profund umane, conturând o relație specială – de ură-dragoste – între personajul principal și tatăl său, nevoit să găsească o soluție atunci când acesta, datorită degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil.

Piesa“Omul care mânca lumea”, a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.

Din distribuția spectacolului fac parte: Șerban Gomoi – Fiul, Romeo Pop – Tatăl, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu – Lisa, Liviu Chițu – Filip, Alexandru Călin – Ulf.

Traducerea textului aparține lui Ciprian Marinescu, muzica originală: Alexandru Suciu, decor: Alexandru Mâzgăreanu, foto și grafica: Romulus Boicu.

Spectacolul este realizat de Asociația OPERA PRIMA în parteneriat cu FUNDATIA DIGNITAS, cu sprijinul ArCuB – prin programul de finanțare “Ești București” –, PMB și Teatrul de Artă București, după un text de Nis-Momme Stockmann.

Asociația OPERA PRIMA este o organizație de drept privat, neguvernamentală, apolitică, independentă și autonomă ce are ca scop inițierea, organizarea și sprijinirea acțiunilor și programelor de dezvoltare profesională și culturală. Asociația a fost înființată în anul 2012 din dorința de a ajuta tinerii artiști în evoluția lor.

poster omul care manca lumea

Reclame

2 responses to “omul care mânca lumea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: