șerban pavlu

Șerban Pavlu, unul dintre cei mai buni actori din generaţia lui, ne-a vorbit despre problemele din teatrul independent, despre filmul românesc şi despre alte lucruri din cariera lui, mai puţin cunoscute de public.

Pe Șerban Pavlu, distins cu premiul Gopo pentru interpretare în 2013, pentru rolul principal din „Toată lumea din familia noastră”, vă invităm să-l vedeți pe scena Teatrului Bulandra din București, dar și în serialul „Umbre“, difuzat pe HBO.

[…] Care crezi că sunt problemele din teatrul independent?

Teatrul independent este o struțo-cămilă și foarte multe din viciile și necazurile pe care le produce și pe care le are țin tot de economia de piață. După un festival, cineva a întrebat pe facebook în raport cu ce e teatrul independent? Teatrul independent este independent doar pentru că banii cu care se realizează spectacolele sunt alții decât cei de la buget? Păi înseamnă că el este într-un fel dependent…

Dacă vorbim de teatrul independent care își propune să realizeze spectacole în spații neconvenționale, spectacole care și-ar găsi mai greu locul spre publicul larg în repertoriul unui teatru de stat, cu texte noi despre care  vorbeam mai la început, traduse recent, cu montări mai îndrăznețe, experimente, atunci putem spune că lucrurile astea nu se întâmplă foarte des în… teatrul nostru independent.

El este de cele mai multe ori mai comercial pentru că trebuie să rezulte spectacole care să meargă la public. Să vină lumea, să-și ia bilet și să câștige actorii bani. Și asta e o problemă.

Intregul interviu il puteti citi in Ziarul Metropolis.

 

Reclame

5 responses to “șerban pavlu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: