dan lupu

Mă aflu într-un moment în care cred că lucrurile acumulate până acum îmi conferă o valoare pe care încă mai trebuie să învăț s-o folosesc la parametrii cei mai înalți  (Dan Lupu).

Dan Lupu face parte din noul val de actori, este o persoană veselă, dinamică și plină de imaginație.

Este un actor extrem de versatil colaborând de-a lungul timpului pentru proiecte de teatru, dans, film și chiar dublaj de desene animate. În prezent este vocea lui Michelangelo, celebra țestoasă din serialul ”Țestoasele Ninja”.

A obținut primul rol printr-o întâmplare și n-a durat mult până a fost admis la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. În ultimii ani, a jucat în mai multe piese de teatru, filme de scurt și mediu-metraj și proiecte de televiziune, a prezentat câteva evenimente și a semnat regia unui spectacol.

În prezent colaborează cu o companie de distribuție de film și poate fi văzut în ”Stand up, pls!”, o poveste despre viața unei tinere ce-și împarte timpul între cursurile de actorie și videochat.

Vă invit să aflați mai multe despre omul și actorul Dan Lupu din interviul de mai jos, realizat de Adriana Ioniţă.

 

1. Când ți-ai dat seama că vrei să fii actor? Câți ani aveai și unde te aflai?
Nu a existat un moment în care să constat cert că asta e ce îmi doresc să fac. Eu răspundeam constant cu ”pensionar sau medic” la intrebarea ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?” S-a întâmplat. Aveam un prieten care-și dorea din toata inima să fie actor, am mers la o probă pentru niște cursuri pe care am luat-o, mi-a fost rușine să nu continui pentru că dintre toți oamenii prezenți la probă doar noi doi o luasem. A fost un pas apoi până la primul meu rol, încă unul pâna la admitere, apoi încă câțiva până am terminat facultatea și.. gata. Eram actor.

2. Până acum ai jucat în mai multe piese de teatru și filme. Care a fost cea mai împlinitoare perioadă?

Una dintre cele mai frumoase perioade din punctul acesta de vedere a fost, la scurta vreme după terminarea facultății, când am lucrat la spectacolul ”În așteptare”. Un proiect independent de teatru-dans pe care l-am făcut cu câțiva oameni foarte dragi. Am lucrat ceva vreme la coregrafie, nu ne-a fost ușor să îl producem însă a fost al nostru de la început până la sfârșit și asta mi-a placut tare.

3. Dacă viața este un drum plin cu învățături, în ce perioadă te afli acum?
Mă aflu într-un moment în care cred că lucrurile acumulate până acum îmi conferă o valoare pe care încă mai trebuie să învăț s-o folosesc la parametrii cei mai înalți.

4. Care sunt plusurile și minusurile meseriei de actor?
Sunt foarte multe perspective din care poți răspunde la întrebarea aceasta. Cred că unul din minusurile cele mai resimțite este lipsa unor proiecte care vin constant iar în direcția cealaltă putem aminti oricând de lucrurile pe care le inveți, despre tine și cei din jur, interacțiunile cu oameni valoroși și frumoși.

5. Ce aptitudini trebuie să ai ca să devii un actor bun?

Nu cred că e o rețetă, un standard. Cred că urmărim actorii pe care îi credem și îi iubim pe cei care ne ating în vreun fel. Cum fac ei asta sau ce calități îi ajută, ei bine, cred ca zona aceasta e una foarte vastă și colorată. Unii sunt frumoși, alții versatili, alții sunt carismatici, alții te surpind de fiecare dată, alții confirmă de fiecare dată standardul pe care l-au impus, unii le au pe toate, alții nu au nimic la prima vedere și cu toate astea nu-ți mai poți lua ochii de la ei..

6. În perioada asta participi la workshp-ul Film&Actors PR, din cadrul primului proiect educațional de PR de la NAKED, unde ești și studiu de caz. Povestește-ne puțin despre această experiență.

Este surprinzător. Mă așteptam la multe lucruri însă nu am crezut că voi ajunge să mă simt ca la repetițiile pentru un spectacol bun. Am întâlnit oameni cu care poți comunica la un nivel, care sunt interesați de ce fac, care au voluptatea oamenilor deștepți și talentați și care te provoacă să arăți părți din tine pe care nu le-ai arăta în mod obișnuit.

7. Cât de greu se obţine un rol în film și teatru?

Este ușor în măsura în care ajungi să știi de proba respectivă, să te potrivești cu rolul sau, mai exact spus, cu viziunea din capul regizorului asupra rolului și ești un actor bun.

8. Care este rolul pe care-l îndrăgești cel mai mult și de ce?

Nu am roluri pe care le îndrăgesc mai puțin sau mai mult. Fiecare dintre ele au fost experiențe care m-au dus mai departe, din care am învățat câte ceva. Am roluri la care am muncit mult mai mult decât la altele și sunt roluri care m-au chinuit.

9. Ai vreun model în viață sau un idol?

Am cu siguranță un set de valori. Cu unele am crescut, pe altele le-am dobândit, cu toate încerc sa fiu conform.

10. Povestește-ne puțin despre cele mai noi proiecte ale tale!
Fac parte acum din distribuția spectacolului ”Stand up, pls!”, scris de Silviana Vișan în cadrul atelierului ”Scrie despre tine”, condus de Vera Ion care semnează și regia. Este un text contemporan care detaliază viața unei tinere ce-și împarte timpul între cursurile de actorie și videochat.  Joc doi profesori, unul, cadru didactic de provincie atotștiutor și un altul, profesor la București, încorsetat de propriile frustrări și neputințe.
Fac dublaj de desene animate și film serial pentru câteva canale din România. Unul dintre personajele la care lucrez acum este Michelangelo, din ”Țestoasele Ninja”.
În rest colaborez cu o casă de distribuție de film, pentru că mă interesează mult și ce se întâmplă ulterior cu un produs artistic, în cazul acesta un film.

Îi dorim mult succes!

danlupu001

 

Reclame

4 responses to “dan lupu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: