ziua a treia la BIFF

Dacă miercuri seară, 26 martie, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 10 ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti şi ne-am bucurat de prezenţa unor personalităţi: Diego Brasioli, ambasadorul Italiei, María Eliana Cuevas Bernales, ambasadoarea Chile, Călin Popescu Tăriceanu, Ramona Bădescu, Vlad Ivanov, Rodica Lazăr, Silviu Stavilă, Ada Condeescu, Șerban Pavlu, Iulia Verdeș, Irina Săulescu, Vali Hotea, Adrian Silișteanu, Andreea Vălean, Ana Agopian sau Mihai Bauman, în a doua seară a început în forţă competiţia!

Astfel, a doua seară a debutat cu Short Term 12 (regia Destin Cretton), film distins cu Premiul pentru Cea mai bună actriță (Brie Larson), Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Juriului Tânăr – Locarno 2013.

În cea de-a treia zi, 28 martie, competiția București IFF continuă la Cinema Studio cu proiecţii din competiţie sau în afara acesteia.

La ora 19.00 va fi proiectat efervescentul Filth / Murdărie (regia Jon S.Baird)prima ecranizare după Irvine Welsh post-Trainspotting, care dărâmă aplicat cam tot ce mai era de dărâmat în materie de tabu-uri și ordine – morală, corporală, polițienească. Foarte probabil, rolul carierei pentru James McAvoy, premiat în 2013 la British Independent Film Awards.

De la ora 21.00, La danza de la realidad, primul film regizat de veteranul Alejandro Jodorowsky după o pauză de 23 de ani și lansat la Cannes 2013, în secțiunea Quinzaine des réalisateurs, va rula în cadrul secțiunii Focus. Proiecția va avea loc în prezența actorului Brontis Jodorowsky.

În cadrul secțiunii necompetitive Panorama, la Cinema Studio va rula, de la ora 17.00, Un câmp în Anglia / A Field in England (Marea Britanie, 2013). Anul trecut, Excursioniștii / Sightseers câștiga premiul de scenariu la București IFF. Anul acesta, Ben Wheatley, copilul teribil al cinema-ului britanic revine cu o șarjă psihedelică absurd-halucinantă care sfidează orice clasificări.

 

Reclame

2 responses to “ziua a treia la BIFF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: