joi la one world romania

In a 4 a zi a Festivalului, recomandarea zilei, One World, se numeste Nominalization, cre ruleaza la Cinema Studio de la ora ora 20.00.

La sfârșitul anilor 1970, în fosta Cehoslovacie, o studentă la medicină e omorâtă în circumstanțe misterioase. Cazul continuă să atârne și astăzi asupra justiției slovace. Regizorul filmului „Normalization” (http://oneworld.ro/2014/l/ro/normalizare-150/), Robert Kirchoff și producătoarea Nicole Brlej vor rămâne după proiecție pentru o sesiune de Q&A cu spectatorii.

Acest lucru se intampla pe seara. Insa proiectiile incep cu ora 16.00 la Cinema Studio si Cinema Elvire Popesco si ora 19.00 la Muzeul Taranului Roman.

La Cinema Elvire Popesco, de la ora 16:00 puteți vedea o selecție de 5 documentare de la studioul Alexandru Sahia, realizate între anii 1963 și 1983. Detalii și lista filmelor, aici (http://oneworld.ro/2014/l/ro/studioul-alexandru-sahia-oldies-goldies-165/). De la ora 18:00 continuă Retrospectiva cineastului Marcel Lozinski, cu proiecția selecției de scurtmetraje, realizate pe parcursul a 20 de ani. Găsiți lista completă a filmelor din retrospectivă aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/sectiuni/50/marcel-lozinski-stapanul-hazardului/

 De la ora 17:00 la Clubul Țăranului are loc prezentarea lui Petr Sourek, CEO al Corrupt Tour (www.corrupttour.com) – prima companie specializată în tururi ale corupției din lume.  Se vor acorda pe loc diplome de Master în Administrarea Corupției. Mai multe detalii despre eveniment, aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/51/turismul-coruptiei-prinde-aripi/.

 Începând cu ora 21:00, la Muzeul Național al Țăranului Român am pregătit proiecția unui scurtmertraj românesc, prezentat în premieră, „Toamna Românească” (http://oneworld.ro/2014/l/ro/toamna-romaneasca-152/), realizat de Matei Budeș. Toamna trecută, românii au ieșit în stradă – în România și in afara ei – pentru a protesta împotriva proiectului de lege privind mineritul la Roșia Montană. Filmul e un elogiu discret adus protestatarilor, cauzei lor și unității lor mult-încercate. Scurtmetrajul va fi proiectat înaintea documentarului „Pussy vs Putin” (http://oneworld.ro/2014/l/ro/pussy-versus-putin-151/).

 

Anunțuri

One response to “joi la one world romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: