marcel ţop

Hamlet spune că „teatrul e oglinda lumii“. Eu vă pot spune, că e şi invers: lumea românească, de la politic până la social, e oglinda teatrului, din păcate. Aproape toţi directorii de instituţii culturale sunt numiţi politic! E lucru ştiut. Şi câte şi mai câte… Teatrul e departe de a fi o oază în această viermuială românească. Având un opozant atât de scârbos, ca acest sistem, ne-am luptat de fapt cu noi, ne-am războit cu limitele noastre. Ne-au fost testate rezistenţa, „puterea de a îndura“ aşa cum zice Cehov, fanatismul, voinţa şi determinarea.

Ce vă pot spune după toată această experienţă dementă, ca să fiu „hamletian”, e următorul lucru: mai bine să fii decât să nu fii, mai bine să faci decât să nu faci, mai bine să rişti decât să nu rişti, indiferent de preţul pe care îl plăteşti, indiferent de sacrificiile pe care le faci, cu voia sau fără voia ta. Mai bine să lupţi decât să fugi sau să te ascunzi. Şi un lucru foarte important, să nu renunţi!

Despre piesa de teatru Hamlet si nu numai, in interviul pe care l-a dat regizorul, Marcel Ţop, pentru Ziarul Metropolis.

Anunțuri

2 responses to “marcel ţop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: