roxanne

Sambata seara, Noul Cinematograf al Regizorului Roman a fost gazda unei sesiuni de Q & A, dupa proiectia filmului Roxanne.

La discutie au participat: regizorul – Vali Hotea, scenarista– Ileana Muntean si actorii: Serban Pavlu si Anghel Damian. Acestia au raspuns timp de o ora intrebarilor publicului.

Roxanne este un film bun, cu dialog echilibrat in care s-au evitat stridentele, dupa cum afirma regizorul insusi. Iese un pic din tiparele filmelor romanesti: nu viol, nu preoti, nu spaga, nu prostitutie! Povestea pe care o spune este bine asezata si vorbeste despre noi, ca popor, destul de mult.

Chiar daca face referire la o anumita perioada istorica, sau politica, actorii nu se confrunta cu ceva ce nu se poate imagina (Serban Pavlu).

Filmul reprezinta de altfel si un dublu-debut in lungmetraj: al regizorului, Valentin Hotea, si al tanarului actor, Anghel Damian.

Suntem martorii unei povesti despre prietenie si tradare, copilarie si maturizare si a curajului asumarii unor fapte din trecut, cu repercursiuni in prezent. In film, prezentul este anul 2009, cand s-au aniversat 20 de ani de la Revolutie.

Protagonistul povestii, Tavi Ionescu – excelent Serban Pavlu – ne implica in povestea lui prin cererea dosarului lui de la securitate si tot ceea ce naste aceasta cerere. Maturitatea de care da dovada personajul principal – impecabila interpretarea acestuia, cat se poate de fireasca, astfel ca tocmai aceasta normalitate o face sa fie astfel – in cautarea raspunsurilor intrebarilor care il macina, temerile sale si curiozitatea sa, fac ca acesta sa fie un film deosebit, facut bine, autentic romanesc (desi nu sunt adepta injuraturilor, aici sunt decente, des intalnite, fara insa sa-l faca vulgar).

Ii dau replicile: Corina Moise – iubita acestuia, Mihai Calin – fost coleg de liceu si prieten, Adrian Vancica – prieten bun din liceu, toavras de billiard si confidentul sau, Roxana, Diana Dumbrava – fosta iubita din liceu si raspunsul multor intrebari ale personajelor, si tanarul actor, Anghel Damian – convingator.

Exceptionala este Valeria Seciu care desi are replici putine, exprima foarte mult prin gesturi, tacere si privire.

Roxanne vorbeşte despre generaţia mea, care a trăit jumătate din viaţă sub un regim totalitarist şi cealaltă jumătate într-o societate care încă îşi mai caută liniştea interioară. Este vorba despre viaţa într-o zonă cenuşie asupra căreia am încercat să «pun o lumină roşie» (put on the red light) – aşa cum spun versurile melodiei ‘The Police’, a declarat regizorul Valentin Hotea.

IMG_1052 IMG_1064

 

Roxanne

Regizor: Vali Hotea

Scenariu: Ileana Muntean

Cu: Serban Pavlu, Diana Dumbrava, Mihai Calin, Valeria Seciu, Corina Moise, Adrian Vancica, Anghel Damian

Distribuit in Romania de: Parada Film

 

Reclame

2 responses to “roxanne

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: