un pic prea intim

Piesa care a avut premiera nationala in cadrul Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, gazduit de Teatrul Nottara, este o comedie despre relatiile de prietenie dintre oameni. Fie ca este vorba de o fata si-un baiat, un profesor tanar si studenta lui, un vecin si o vecina, sau intre doi prieteni!

Textul apartine lui Rajiv Joseph – in 2010 s-a numarat printre finalistii premiului Pulitzer pentru piese de teatru, cu Tigrul Bengalez la Zoo Bagdad, iar United States Artist i-a acordat calitatea de Membru Rockefeller SUA – si este bazat pe atat de raspanditul derapaj moral. Adica pe calcatul stramb intr-o relatie.

Ceea ce mi-a placut in Un pic prea intim este faptul ca dramaturgul nu vorbeste doar de o singura situatie in care personajul sau derapeaza, ci despre patru situatii.

Cu o distributie exceptionala: Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Catrinel Dumitrescu, Crisitna Florea/ Laura Vasiliu, Diana Roman si Irina Velcescu, in regia lui Cristi Juncu, piesa este o comedie bulevardiera, in care protagonistul nu se mai recunoaste pe sine insusi, actiunile lui frizeaza absurdul, si, intr-un final, ajunge sa creada ca prima abatere, accidental originar, l-a infectat cu un soi de virus infernal (Cristi Juncu, Caietele Teatrului Nottara).

Actorii despre rolurile lor din piesa (fragmente din interviurile realizate de Roxana Busu pentru Caietele Teatrului Nottara, octombrie)

Andi Vasluinau: Tom e poet, in primul rand, si a trebuit sa caut mai mult in aceasta zona. Dar nu e greu, e de cautat pur si simplu. Mie imi place pentru ca este mereu ceva de cercetat; si e greu pentru ca trebuie sa inteleg situatia asta, de poet care este si meditativ si pasional… acestea trebuie gasite.

Cristina Florea: M-am regasit in acest personaj dintr-un singur punct de vedere: nu duce lucrurile pana la capat. Le abandoneaza pe drum si incepe altele.

Laura Vasiliu: Jen este cinstita si idealista. Jen are stangacia omului care studiaza multe ori pe zi si cand iese in lume este usor defazata.

Catrinel Dumitrescu: Orice rol e o provocare – cu fiecare rol nou un actor se recompune, se ia de la inceput… Asta face si Maureen: se ia de la inceput atunci cand se astepata mai putin.

Diana Roman: Am prins mare drag de acest personaj, inca de la prima lectura a textului. Am simit-o aproape de mine si sentimental acesta a continuat si continua.

Irina Velcescu: Daca e sa luam ce spune Tom, personajul principal, Franny e o taranca pisaloaga; este cea care se baga peste tot, desi nu e treaba ei

Dan Bordeianu: Pentru mine Seth a insemnat o provocare. Pentru Seth, si pentru Un pic prea intim, a trebuit sa devin eu un pic prea intim cu mine sis a descopar alte zone ale personalitatii mele, pe care sa le aduc rolului.

un pic2 un pic3

un pic5 un pic1

foto: Cipi Duica

Reclame

2 responses to “un pic prea intim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: