cineva ca tine

Cunoscuta publicului pentru rolul Tyler (Niste fete in regia lui Cristi Juncu), pentru care a primit si o nominalizare la UNITER in 2010 – cel mai bun debut, Cristina Florea ne surprinde in tragi-comedia sa de debut ca dramaturg, Cineva ca tine. 

Aceasta propune publicului cateva tipologii umane si un joc crud, real – imaginar, pe care le savurezi de la inceputul pana la sfarsitul piesei.

Ne intalnim astfel, cu cinci tineri si povestile lor, timp de o ora jumatate, intr-un cadru intim, la o aniversare. Este prilej de sarbatoare si de depanare a unor amintiri, amintiri care odata cu trecerea minutelor nu fac decat sa dezvaluie adevaruri care se vor a fi uitate.

Ne incanta pe parcursul piesei: artista-visatoare, Cristina Florea, care incearca sa reinvie un trecut nu prea placut, care de altfel inchieie o anumita perioada a vietii ei si a prietenei sale, mult prea – realistul, carismaticul si talentatul Dan Radulescu – care face un rol excelent, asa cum ne-a obisnuit, loving peace-man-ul, Tudor Istodor – adorabil, cantand la chitara si vorbind intr-o romaneasca englezita, Letitia Vladescu – sotia realistului, cea care fuge de trecutul ei, dar tocmai trecutul o salveaza, si Andreea Vasile – lesbiana-psiholog, care cauta explicatii despre comportamentul potentialei sale iubite, nimeni alta decat sotia realistului din piesa.

cineva ca tine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un spectacol amuzant pe alocuri, dar trist. Viziunea dramaturgului, prin textul profund pe care il propune, surprinde realitati dureroase, vrea sa dea o definitie a frustrarilor, a acceptarii semenilor, a prieteniei si a iubirii de orice fel. Doreste sa mute lumea idealista a unui artist intr-o lume reala, sau invers.

Reclame

2 responses to “cineva ca tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: