venera arapu

Pe Venera Arapu o admir de mult timp. Din perioada in care faceam primii pasi in moda, inainte sa devin studenta.

Intotdeauna am indragit-o pentru stilui ei aparte. Atat al tinutelor in care aparea, dar si pe cel al creatiilor sale. Mi-as fi dorit sa prezint pentru ea, numai ca surpriza! In 1995 a plecat din Romania. A primit o bursa din partea scolii ESMOD din Paris si s-a stabilit acolo pana in 2007.

A fost primul designer roman care a participat cu propria colectie la Saptamana Modei din Paris, in 1997, alaturi de Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, Valentino, Paco Rabanne si Yves Saint Laurent. Acolo, i s-a oferit posibilitatea de a lucra la Ghivenchy, cu Alexander McQueen, designerul ei preferat.

Aseara, la Atelierele de idei Unica, Venera Arapu a fost prezenta alaturi de Dana Rogoz, Raluca Vasiliu si Ana Morodan, unde a impartasit cititoarelor Unica din experienta ei de business. De unde sa pornesti si incotro sa te indrepti. Care este combinatia ideala intre pasiune si orele petrecute in atelier, cat de mult trebuie sa te implici, cum sa urmezi pasii si cand si in ce fel ti se intorc toate acestea. Mai mult decat atat, a lansat si o invitatie iubitoarelor de design vestimentar care doresc sa vada ce inseamna un atelier de creatie.

Pe mine m-a impresionat foarte mult! M-a impresionat si acum 20 de ani, si aseara. Este atat de simpla, de distinsa, feminina si calda, incat am sa dau curs invitatiei de a-i vedea atelierul.

Aceasta experienta este unica in viata si ma apropie si mai mult de domeniul care m-a fascinat dintotdeauna: fashion-ul!

Venera-Arapu-300x200

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Dan Bistriteanu


One response to “venera arapu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: