iubirea lui sebastian

Cum ar fi sa te indragostesti de scriitorul tau preferat? Adica marea admiratie pe care i-o porti sa se transforme incet – incet, intr-o mare dragoste? Si-apoi el, la randul lui sa te iubeasca? Sa te iubeasca atat de mult, incat sa scrie special pentru tine o piesa si in care sa ai marea onoare sa joci rolul principal?

Aici totul este cu MARE. Da, pentru ca este vorba de Marea iubire a lui Sebastian. In care joaca marele actor, Marius Manole!

Marea iubire a lui Sebastian este un spectacol – lectura, bazat pe notitele lui Mihail Sebastian, jurnalul actritei Leny Caler si piesa Jocul de-a vacanta, in care este descrisa povestea de iubire dintre el si de frumoasa actrita din perioada interbelica.

Pe acordurile unei muzici de epoca, a Bucurestiului de altadata, intr-un decor simplu, minimalist, sunt proiectiile celor doi iubiti, Ea – batrana, El – tanar si amintirile lor. Alaturi de ei,  descoperim si personajele Corina si Stefan Valeriu – Jocul de-a vacanta – care vin in completarea replicilor – amintiri ale celor doi. Timp de o ora, Marius Manole si Rodica Mandache, delecteaza publicul cu depanarea povestilor despre frumusetea vremurilor de la 1930, intamplarilor traite de cei doi, cu regrete, bucurii si emotiile unei iubiri neimplinite.

M-a emotionat foarte tare relatarea ultimei reprezentatii a piesei Jocul de-a vacanta. Ii si vedeam tinandu-se de mana, plimbandu-se pe bulevardul pustiu si citindu-si numele pe afis, tiparite unul langa altul. Emotia relatarii acestui moment se simte in fiecare replica rostita de cei doi protagonisti.

Corina a fost un rol scris pentru mine. Eu l-am jucat si am facut o mare creatie.

M-a inspaimantat cat de puţine lucruri putea sa inteleaga Leny. Ultima scena din actul II ii scapa complet. Imi cere sa suprim lucruri care pe mine, cand le scriam, ma emotionau si pe care, pentru ca atunci o iubeam, le scriam anume pentru ea.

Reclame

3 responses to “iubirea lui sebastian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: