comedie neagra

Comedie neagra sau comedie groteasca este o lucrare care contine elemente de umor negru (conform Wikipedia).

Piesa de teatru pe care am vazut-o sambata seara in Godot Cafe-Teatru este o comedie. O comedie potrivita pentru o seara de sambata, unde razi cu pofta, dar care te face sa te gandesti putin la conditia artistului (de orice fel) si la oamenii care vor sa impresioneze si recurg la tot felul de tertipuri.

Piesa este dupa textul lui Peter Shaffer si regizata de Cosmin Alexandru Purice.

Mi-a placut piesa. Mi-a placut decorul versatil, viziunea regizorului si cel mai mult mi-a placut Istvan Teglas. Pe Istvan il stiam un dansator exceptional, iar ca actor il vazusem doar in Chutney. Dar aici, alaturi de colegii lui, impresioneaza! Cred ca lucrul acesta s-a intamplat pentru ca asa a simtit textul, asa cum el insusi spune Eu cand citesc un text, mai ales daca e un text foarte bine scris cum si Comedia neagra, simt imediat cum ar trebui sa sune. Acest lucru mi se intampla doar cand citesc un text bun, fiindca stiu care sunt cerintele de a face un text de genul acesta. Nu ma refer la cerintele sistemului de a face un spectacol,  dar stiu ca fiind scris intr-un anumit mod, textul acela trebuie sa sune intr-un fel. (sursa Hotnews).

Remarcabili Mihai Smarandache si Andreea Samson si tot spectacolul in sine. Bazat pe o intamplare care se petrece intr-o seara cand are loc o pana de curent, piesa este gandita sa se joace intr-un sistem de iluminare invers: lumina devine intuneric, iar intunericul lumina. Odata cu aceasta schimbare a luminii se schimba si situatiile comice care binedispun.

Anunțuri

4 responses to “comedie neagra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: