umbra

Cand am accesat link-ul pe care il primisem de la Cata, in primele secunde, am vazut scris umbra este intunecata, ascunsa, poate fi periculoasa. Singurul moment fara umbra este cand stai in intuneric… imediat m-am gandit ca baietii chiar au facut o treaba buna! Stiam ca aveau sa faca un scurt-metraj, de la Cata si de la Andi (Catalin Ivascu si Andrei Sorescu).

De unde au pornit?

Au pornit de la o idee, in urma cu doi ani, dintr-o joaca, in orele de romana. Doi elevi ai clasei a XI a E, sectia filologie, din Colegiul National Nicolae Grigorescu, din Campina. Doi elevi de 18 ani. Inventivi si cu multa responsabilitate. Au un prieten care deja avusese tangente cu scena, Catalin Ivascu, pasionat de teatru, participant la concursul intre licee la sectiunea teatru. Ocupantul locului 1 de 3 ori pentru roluri in ” O noapte furtunoasa”, „O scrisoare pierduta si „Opinia publica” si un  loc 2 pentru rolul din ” Titanic vals”. Pentru o perioada scurta de timp a fost si in pod (Teatrul Podul), insa nu a apucat sa joace intr-o piesa, ci doar in diferite scechiuri. A facut figuratie in  reclame dar a fost si personajul principal intr-una dintre ele, facuta de Castel Film. El este si actorul din acest scurt-metraj.

Ce s-a intamplat?

Ceea ce s-a intamplat este ca au reusit sa duca la capat scurt-metrajul Umbra, castigatorul Concursului Video Art 2013 de la Suceava pentru liceeni. Au castigat! Era cel de-al doilea an cand castigau!

Cine sunt protagonistii?

Andi (Andrei Sorescu) – regizor

Robert (Robert Bitany) – cel care semenaza coloana sonora si nu numai

Catalin Ivascu – actorul

Mai multe despre experienta lor de la filmari si despre talentul din umbra, gasiti aici.

Filmul, despre care un om frumos si cu inima mare a spus ca este simpatic, desi din punct de vedere tehnic are scapari, dar tinand cont de conditiile in care a fost filmat, chiar a iesit ceva dragut, care a si postat linkul si caruia echipa ii multumeste, il puteti vedea pe site-ul  RCC (Republica Culturala Chineza).

Ideea a venit din dorinta sufletului lor de adolescenti de a se intreba cine sunt. Au aflat de umbra colectiva de la Jung, de sinele nostru interior, care de multe ori ne traieste el pe noi in loc sa-l traim el pe noi. In zilele lungi de iarna ideea a capatat forma unui scenariu si urmand tot tipicul realizarii unui film a iesit „Umbra”. Uniti si pasionati „au pierdut” zile si nopti cu aceasta joaca serioasa de-a viata. 

Filmarile s-au facut in Campina unde au avut noroc de oameni intelegatori, care i-au sprijinit si i-au lasat sa filmeze in diferite locatii. Ele au fost facute in luna aprilie, au durat o saptamana, iar atmosfera a fost senzationala. Au fost foarte inventivi: au construit o macara de 4 metri cu motorase de la 2 masini care permiteau sa invarta camera 360 de grade (au folosit-o la scena de pe acoperis), au tras cadre mergand pe role cu camera in mana si multe alte intamplari haioase.

S-au distrat in timpul filmarilor, s-au tras duble peste duble, totul fiind filmat cu un aparat semiprofesionist.

Sunt tineri si frumosi iar ceea ce conteaza este ca sunt foarte pasionati e ceaa ce fac si ca nu se vor opri aici cu genul acesta de film!

Reclame

2 responses to “umbra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: