forma lucrurilor

Forma lucrurilor de Neil LaBute este un spectacol pe care voiam sa-l vad de mai bine de un an de zile, despre care nu stiam mai nimic. Nici pe cel de la Teatrul Act regizat de Vlad Massaci nu-l vazusem!

Piesa pe care tocmai am vazut-o, in regia lui Vlad Zamfirescu, a fost buna. Nu am sa spun nici exceptionala, dar nici ca nu e buna.  Aceasta sufera de o liniaritate, care mie personal imi displace. Pana intr-un punct, evident.

In esenta ei este o opera de arta sculptata in sufletele oamenilor. Pleaca de la un material brut, banal, care pe parcursul a doua ore si ceva devine rafinat, dezirabil. Cum ar fi sa poti sa sculptezi in trupurile oamenilor, in mentalitatile lor, ca mai apoi sa le schimbi vietile? Cum sa dai, sau cum sa schimbi forma lucrurilor? Intrebari si analize psihologice despre sensul artei si al iubirii, sentimente traite la granite dintre adevar si minciuna si un pic de comedie, cam sarcastica ce-i drept. Pe toate acestea le traiesti pe bune in Forma lucrurilor.

Un text bun, o interpretare foarte buna a lui Dan Radulescu, care pe parcursul intregii piese ne face o adevarata demonstratie a calitatilor sale actoricesti, prin rolul de compozitie pe care il face, pus in evidenta si prin prestatia actorilor: Denisa Nicolae,  Aylin Cadir si Sorin Dobrin.

Decor minimalist si versatil, lumini si muzica foarte bune, piesa Forma lucrurilor este o piesa care te atinge, te misca si te inspira! Te face sa reactionezi, te face sa te intrebi daca sculptura in forme vii este posibila pentru ca in final opera sa fie desavarsita. Este oare?

 

Anunțuri

2 responses to “forma lucrurilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: