sdt (scrie despre tine)

Scrie despre tine este o aventura inceputa in urma cu trei ani si peste cateva zile se concretizeaza intr-un Festival.

Proiectul a pornit in toamna anului 2009, cand un actor si o regizoare din Bucuresti (Sorin Poama si Vera Ion) s-au intors acasa dupa o lunga calatorie pe strazile Europei, in care au lucrat ca si clowni pe strada. Coplesiti de cate li se intamplasera, cei doi au intrat in casa, s-au gandit, au baut o tzuica din Teleorman si au spus: hai sa scriem o piesa despre asta – asa incepe povestea celor doi protagonisti.

Am facut si eu parte o perioada din seria a doua de cursanti. Am avut parte de exepriente inedite, oameni frumosi si am aflat povesti fascinante! Nu eram insa pregatita ca viata mea, ma rog o bucatica din ea, sa devina piesa de teatru.

Pentru ca despre asta este vorba: este un atelier de scris unde cei doi traineri te invata sa-ti scrii povestea.  Se fac exercitii de scris si de actorie, interviuri protagonist-antagonist – unde tu joci ambele roluri – scrii, scrii, scrii, Vera si Sorin iti dau sfaturi, te corecteaza, te aproba si in final ai textul. Textul este din viata ta, scris de tine si gata sa fie jucat de actori adevarati. Trebuie sa fie o experienta extraordinara!

In cadrul Festivalului care va incepe pe 10 mai si care ne va tine cu sufletul la gura timp de o luna, pana pe 10 iunie, unde se vor vedea roadele muncii celor doi traineri si ale cursantilor timp de trei ani, se vor prezenta piese de teatru si filme de scurt- metraj lucrate in atelierul Sdt.

Este primul Festival de acest gen din Romania, si esti invitat fie ca spectator, fie ca participant intr-o echipa experimentala.

Prima zi va debuta cu o piesa invitata din Dublin, care se joaca pe 10 si 11 mai la Teatrul Act Solpadeine is my boyfriend. Un spectacol foarte reprezentativ pentru ce face echipa Sdt si va fi cu siguranta o inspiratie extraordinara pentru publicul din Romania. Piesa a fost vazuta de Vera si de Sorin anul trecut  la Dublin Fringe.

Mai multe despre prima saptamana a Festivalului, poti afla de aici.

Intrarea este libera, dar poti sa-ti rezervi un loc din timp, daca trimiti un mail la scriedespretine@gmail.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: