DEMONi

Piesa de teatru pe care Doctor’s Studio a pus-o in scena la Teatrul Act am savurat-o pur si simplu!

In primele zece minute am crezut ca sunt intr-o alta varianta a Cui i-e frica de Virignia Woolf, ca mai apoi sa ma intreb daca nu este o creatie  a danezilor Thomas Vinterberg si Mogens Rukov (cei care semneaza Aniversarea / Festen).

De fapt, eram intr-o piesa scrisa de un suedez, care avea sa prezinte timp de aproape doua ore drama unei familii. Drama care se amplifica odata cu trecerea orelor care se scurg incet incet. Totul incepe intr-o seara, o seara premergatoare unei slujbe de inmormantare, iar apoi ceea ce urmeaza pe parcursul noptii, va scoate la iveala dramele cuplului. Acestora li se alatura alt cuplu, aparent implinit si fara probleme majore.

Intr-un decor minimalist, ales cu gust, noaptea la care am fost invitati sa luam parte transforma cele patru personaje, le schimba trairile si scoate la lumina demoni pe care fiecare dintre cei patru implicati credeau ca ii vor ascunde pentru totdeauna. Tensiunea creste cumplit – se simte din gesturi si limbaj – ne sunt prezentate flash-uri realitate-fictiune, adevar-iluzie si momente de justificare ale comportamentului celor patru.

Costumele alese si atitudinea protagonistilor, alaturi de decor, scot foarte bine in evidenta statutul lor social, caracterul fiecaruia si suferinta interioara. Suntem martori la o poveste de iubire ascunsa sub o relatie disfunctionala. Piesa este o radiografie a a casniciilor celor implicati si o analiza a acestora.

 

Un proiect Doctor’s Studio in parteneriat cu Teatrul Act.

Demoni de Lars Noren

Traducerea: Asa Apelkvist si Sinziana Demian

Regia: Lorena Zabrautanu

Personaje:

Frank: Alex Fifea

Katarina: Lorena Zabrautanu

Jenna: Sinziana Nicola

Tomas: Lucian Iftime

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: