ingeri in america

Imi plac ingerii pentru ca pot imbraca mai multe fete. Asa citisem intr-o cronica despre piesa Ingeri in America, piesa care se joaca la Teatrul Metropolis.

Cand am vazut-o, am zis despre ea ca este revelatia anului la Metropolis. M-a fascinat! Fusesem atinsa de aripile ingerilor. Le-am simtit adierea usoara si dupa ce am plecat de-acolo. Mult timp.

Piesa despre care vorbesc este un diptic teatral, singurul pe care l-am si vazut de altfel, si este facut dupa textul lui Tony Kushner care a fost premiat de doua ori cu Tony Award.

Plasata in anii ’80, povestea prezinta intr-un mod angelic de dur povestile de iubire in general si dintre  homosexuali in special, vorbeste  despre suferinta, politica, putere, discriminare, vinovatie si iertare, violenta si fragilitate.

Opt actori alesi de regizorul Victor Ioan Frunza traiesc personajele pe care le interpreteaza, dau viata sentimentelor, evolueaza in mai multe roluri de compozitie, te fac sa razi sau plangi si te fac sa simti atingerea aproape omeneasca a ingerilor.

Decorul este impresionant, costumele inspirate, iar spatiul scenei este astfel impartit incat se pot desfasura mai multe actiuni simultan. Practic in spatiul comun s-a creat spatiul fiecarui personaj iar actorii coexista cu un public aflat dincolo, pe care nu-l putem vedea. Ingerii sunt printre noi. Ii putem vedea doar cu sufletul si ii putem simti doar cu inima.

Ingeri in America, de Tony Kushner
Traducere: Ioana Ieronim

Decorul si costumele: Adriana Grand
Regie:  Victor Ioan Frunza

Distributia: Virginia Mirea, George Ivascu, George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Nicoleta Hancu, Cristiana Raduta-Bobic

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: