pozitia copilului

Cand am auzit prima data despre acest film am stiut ca o sa-mi placa. Nu vazusem nici macar trailer-ul. Doar auzisem de el de la un prieten care are o casa de productie. Apoi au inceput sa curga informatiile: regizor, distributie, producator, festivaluri si altele.

Suna bine! Chiar foarte bine. Pe Luminita Gheorghiu, Doamna Luminita Gheorghiu, o stiam din teatru. Din Nottara. Superba! Calda, distinsa si foarte buna actrita. Eram suficient de motivata sa astept acest film si sa merg sa-l vad.

A venit si premiera. La TNB. Venisera vreo mie de oameni, echipa, critici de film, fotografi si reporteri. Recunosc, aveam emotii. In deschidere anuntasera ca ne invita sa urmarim un film exceptional cu un final neasteptat.

Am stat timp de doua ore fara sa comentez nimic. Il urmaream si asteptam finalul. A venit si acesta. Era predictibil, din punctul meu de vedere, nu neasteptat. Cand s-a terminat simteam ca-l urasc. Il uram visceral! Era ceea ce vazusem zile de-a randul in viata mea, a noastra. Nu stiu exact ce ma asteptam eu sa vad, dar cu siguranta nu ceea ce vazusem! As fi vrut sa vad altceva. Nu stiam sa definesc altceva, dar asta asteptam sa vad. Atunci am avut o revelatie: mi-am dat seama ca imi  palceau filmele straine pentru ca ceea se intampla in ele nu se intampla la noi. Se intampla acolo! Acolo departe! Erau situatii pe care nu le intalneam zilnic si probabil din acest motiv imi si placeau.

In acest film, Cornelia este mama nebuna, sufocant de iubitoare, mama care ar face orice, dar absolut orice pentru copilul ei. Este femeia care controleaza vietile celor din jurul ei, intr-un mod enervant si obsedant si care merge pana intr-acolo incat vrea sa controleze intreg sistemul. Controlia, cum foarte bine i s-a spus la un moment dat intr-una din replici, este aici, este pretutindeni. Ea exista. Eu nu o iubesc. Dar o iubesc pe Luminita Gheorghiu pentru modul in care i-a dat viata. Un mod real, fara ascunzisuri si intr-un fel dureros de-adevarat.

La doua saptamani dupa ce l-am vazut, am fost sa-l vad din nou lasand acasa ura. Mi-am dat seama ca mai sunt si alti actori in film si am fost sa-i vad si pe ei.

Iar voi, daca vreti sa vedeti un film adevarat, mergeti sa-l vedeti. O sa aveti parte de niste trairi unice!

luminita gheorghiu & bogdan dumitrache

Reclame

One response to “pozitia copilului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: