cand isadora dansa

Pe acordurile simfoniei a cincea a lui Beethoven, isi fac aparitia unul cate unul personajele din piesa Cand Isadora dansa. Acordurile grave, bine alese, ne sugereaza profunzimea si frumusetea piesei deopotriva.

Cand Isadora dansa, abia atingea podeaua. Facea cativa pasi la stanga, cativa la dreapta, apoi trupul ei dansa dupa muzica sufletului ei. Oricine poate dansa! Trebuie doar sa-si asculte sufletul. Dansatorul trebuie sa aspire spre identificarea cu pamantul pe care isi aseaza talpile pentru a putea sa tinda in mod real spre zbor. Picioarele desculte ale Isadorei nu vorbesc despre absenta unor poante sau a unor pantofi de dans, ci despre prezenta talpilor dansatorului ca granite fragile intre cer si pamant.

Povestea este drama emotionanta a doi artisti: o dansatoare renumita si un scriitor de mare valoare. Iubirea dintre ei ne este oferita pe o muzica armonioasa si calda si suntem martorii pasiunii lor distrugatoare. Totul se desfasoara intr-un decor simplu si sugestiv: un pian pe mijlocul scenei, care tine loc de masa si de dormitor, si un tavan fisurat care nu face decat sa sublinieze si mai mult degradarea relatiei celor doi si sfarsitul carierei de dansatoare al Isadorei Duncan.

Mesajul pe care il transimte acest minunat spectacol este simplu si foarte adevarat:  arta dansului va dainui, pentru ca poate fi nemuritoare ca oricare alta arta!

Spectacolul poate fi vazut la Teatrul Odeon, Bucuresti

Cand Isadora dansa de Martin Sherman

Traducere de Ada Lupu

Regia, coregrafia si costumele: Razvan Mazilu

Decorul: Mihai Pacurar

Cu: Maia Morgenstern, Mihai Smarandache, Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Jeanine Stavarache, Mircea Constantinescu, Vlad Logigan/ Andrei Runcanu, Monica Petrica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: