chutney

Chutney este un sos indian, obtinut prin inabusirea in tigaie a unor fructe si legume peste care se presara mirodenii. Vegetalele sunt fie proaspete, fie conservate. Este un sos dulce-acrisor.

Piesa despre care am ales sa vorbesc este o tragi-comedie. Se numeste Chutney. Pentru pregatirea ei, s-au luat doi actori tineri si talentati, Valentina Popa si Istvan Teglas, s-a ales un decor – o bucatarie scena primitoare – si s-a condimentat cu Marius Manole (in varianta pe care am vazut-o eu) sau Vitalie Bichir.

Este povestea a doi oameni. Oameni obisnuiti sa lupte cu dificultatile vietii pentru a supravietui, oameni care se cunoscusera in trecut si care se regasesc dupa un anumit timp in prezent, oameni pe care ai bucuria sa-i descoperi langa tine. La propriu. Scenariul este astfel gandit, incat tipul se ridica din sala sa ajunga pe scena-bucatarie.

Este un contrast promisiune-realitate in aceasta poveste. Vei descoperi o poveste de iubire emotionanta, iar rolul amfitrionului (fie ca este Manole, fie Bichir) este sa ne duca in aceasta poveste, sa o traim odata cu ei si cu prepararea unui delicios sos Chutney.

Da! Pentru ca la final, toti spectatorii vor gusta. Vor gusta povestea si vor gusta si din sosul proaspat preparat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: