clipe minunate de viata

Traim intr-o lume intr-o continua schimbare si acest lucru l-am observat si in teatru. Am crescut cu piese de teatru care mi-au marcat copilaria, apoi adolescenta, iar acum am descoperit noul val de tineri actori care ne incanta inca de pe bancile facultatii. Am realizat astfel, ca intoarcerea spre cultura este tot ceea ce ne face viata mai frumoasa. In fond vorbim despre o arta. Arta teatrului!

Teatrul a fost intotdeauna un loc spiritual, un fel de ritual, inca de la inceputurile lui. Trebuie spus pur si simplu ca scopul teatrului e de a face vizibila lumea invizibila[1]. Teatrul nu poate crea decat prezentul. Ne surprinde pentru ca ne vorbeste despre trecut si despre trecut in prezent.

Teatrul romanesc, fie ca vorbim de drama, comedie, musical, romantic sau tragedie, reuseste prin actorii, regizorii si scenaristii sai si prin calitatea spectacolelor sale, sa satisfaca gusturile consumatorilor de teatru si ajuta la conservarea speciei, la dinamismul si sanatatea unei societati.

As putea spune ca teatrul este indispensabil existentei noastre, este o atitudine necesara!

Clipe de viata este initiativa remarcabila a UNITER-ului de a-si sustine artistii. Clipe minunate de viata sunt oferite de artisti publicului iubitor de teatru, pentru artisti.

Dar cat inseamna o clipa de viata si in ce se masoara ea? Cat este de mare, sau cat este ea de mica? Cat o secunda? Mai mare? Sau mai mica?

In campania initiata de UNITER clipele se masoara in spectacolele care se vor juca atat in Bucuresti cat si in tara, in calitatea lor si mai ales in dorintele artistilor, incomensurabile, de a prelungi clipele de viata semenilor lor si de a le face mai frumoase. Daca ai ochi sa-i vezi, urechi sa-i asculti si inima sa-i primesti vei fi un om fericit.

Eu m-am alaturat cu inima acestei campanii, mergand la teatru si creand acest blog: despre teatru. Despre frumos. Despre pasiune! Alatura-te si tu! Mergi la teatru!

afis-Clipe-de-viata (1)


[1] Michaela Tonitza-Iordache, George Banu, Arta teatrului, Editura Nemira, București, 2004, pp. 537-538

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: