napasta

Actori foarte buni, muzica live exceptionala si o prezentare de moda haute-couture. Ce poate fi?  O lansare de colectie cu actori care defileaza pe muzica live?

Pastram actorii: Marius Manole, Crina Semnciuc, Mihai Calin, Emilian Oprea, adaugam vocea dumnezeiasca a Luizei Zan, iar pe ceilalti actori ii punem sa defileze pe un catwalk alb, imaculat, ii imbracam in rochii rosii si le insangeram trupurile. Alegem un decor minimalist alb-negru, naluci, blesteme, putin dans si un pic de nebunie. Scriem MARE regizor: Radu Afrim si cred ca am dezvaluit destul din misterul piesei ‘Napasta’.

Da. Despre ‘Napasta’ este vorba si despre viziunea lui Radu Afrim asupra unui text clasic. Cum il ia si-l transforma. Cum imbina normalitatea cu nebunia, cum isi  prezinta personajele  si cum firescul devine nefiresc iar realul devine ireal. Si toate acestea se intalnesc in piesa lui Afrim in mijlocul scenei, pe covorul de pamant proaspat si afanat. Aceste este locul  de unde izvorasc sentimentele personajelor si tot acolo locul unde vor pleca.

Regizorul respecta firul naratiunii, conflictul si relatiile dintre personaje. Tensiunea creste. Si acest lucru se simte si prin cresterea intensitatii sunetului muzicii. Acorduri grave de jazz  se combina perfect cu muzica etno iar aparitia nalucilor, dansul de-a dragostea si ura condimenteaza viziunea regizorului. Totul se intampla intr-o locuinta cocheta de tanar designer, nicidecum in satul din munte cu masa de lemn si cu lumanare pe ea.

Prin punerea in scena a piesei ‘Napasta’, Radu Afrim a incheiat in stilul lui unic ‘Anul Caragiale’. Unii il vor iubi pentru ce a facut, altii il vor critica.

Distributie: Mihai Călin, Marius Manole, Emilian Oprea, Crina Semciuc / Simona Popescu şi Alexandra Poiană, Andreea Perju-Dociu, Anamaria Olaş, Alina Badea, Cătălin Jugravu, Vlad Trifaş, Eduard Haris, Cezar Vlad

Regia: Radu Afrim

Decorul: Vanda Maria Sturdza

Costume: Cosmin Florea

Muzica: Luiza Zan si Valentin Luca

Coregrafia: Silvia Călin

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: