amour

Amour este un film despre amour. In cea mai pura forma. Este povestea a doi oameni in varsta – pensionati si despre iubirea lor de-o viata. Este un film despre ceea ce inseamna iubirea si cat de multi poti sa iubesti.

Pe cine iubim, cum iubimnu stim niciodata’ spunea Eric-Emmanuel Schmitt intr-unul din textele sale. Aici se stie cine pe cine iubeste si la ce intensitate. Dar ce se intampla cand apare o fisura? Cand unul dintre cei implicati are o suferinta? Cat de departe este dispus celalalt sa mearga? Pana la capat? Dar cine hotaraste care e capatul? Dragostea cuplului este supusa la grea incercare. Jean – Louis Trintignant si Emmanuelle Riva sunt in masura sa depaseasca aceasta incercare sub atenta indrumare a regizorului Michael Haneke.

Filmul este impresionant prin emotia sentimentelor pe care o transimte, prin jocul si implicarea actorilor, a regizorului, decorului si al textului. Transmite iubire si durere deopotriva aflate la limita fina intre viata reala, cu bucuriile si suferintele ei si pragul nebuniei.

 

Amour a câştigat Palme d’Or (cel mai important premiu) la Festivalul de Film de la Cannes 2012 si este nominalizat la Premiile Oscar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: