fictiuni reale

Ce este aceea o fictiune reala? Este ceva ce ti s-a intamplat, sau doar ti-ai imaginat ca ti s-a intamplat, pe care o povestesti tu, la persoana I. Si ceea ce povestesti s-a intamplat recent. O luna, maxim doua in urma, nu ani. Si dureaza foarte putin. Ideal o zi. Sau cateva ore.

Aceasta este o fictiune reala. Si acesta este un proiect initiat de Florin Piersic Jr. si este minunat! De proiect vorbeam.  Ofera o sansa oamenilor cu talent la scris, de a scrie. Si mai mult decat atat, de a fi publicati de catre Humantias intr-un volum. Da. In ‘Fictiuni Reale’. Este un proiect colectiv initiat de Florin Piersic Jr.

Mie mi-a placut foarte mult ideea aceasta. Acest lucru s-a mai intamplat in 2002, cand Paul Auster, scriitor american, a lansat o provocare ascultatorilor unui post de radio, de a scrie povesti adevarate despre vietile lor. Asa a luat nastere ‘True Tales of American Life’. Astfel, Auster, din patru mii de povestiri primite a ales o suta optzeci si le-a publicat.

Acest lucru se va intampla si in Romania. Dintre povestirile primite, cele care vor respecta regulile vor fi publicate.

Asadar, dragi scriitori spuneti-va povestile si trimiteti-le pana la sfarsitul acestei luni pe adresa de mail pe care o gasiti mai jos.

Tot aici, gasiti si cateva reguli – simple- despre acest proiect si un link catre grupul creat pe Facebook. Acolo puteti pune intrebari, gasi raspunsuri sau pur si simplu veti vedea ce au mai comantat participantii.

Reguli de participare: scrie o povestire, la persoana întâi (tu ai trăit-o, tu o povestești). Nu cădea în amintiri, nu patina în poezie, filozofie sau alte bălării. Povestește doar ce ți s-a întâmplat pe parcursul unei singure zile (dacă poți, restrânge acest segment la o oră). Fii prozaic. Povestirea poate fi reală sau inventată.

Numărul de caractere permis: între 2000 și 5000 cu tot cu spații. 


Trimite povestirea ta la adresa: piersicjr@gmail.com

(subject: Pentru proiectul Ficțiuni Reale)
Data-limită: 31 ianuarie 2013.

Adresa grupului, pe Facebook:

Fictiuni Reale

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: