colibri

Cum ar fi sa-ti cauti un job? Daca ai ramane fara cel pe care il ai acum? Te-ai adresa unui birou specializat in alegerea unuia care ti se potriveste? In cazul unui raspuns afirmativ, sau doar pentru ca pur si simplu doresti sa vezi o piesa foarte buna, iti recomand sa vezi  Colibri.

Cu un text american perfect adaptat noua, cu umor fin si subtilitati pe masura, The Hummingbirds ( Colibri) apartine dramaturgului american Garret Jon Groenveld cu care a castigat The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

‘Am fost la Green Hours si am vazut un spectacol-lectura cu Daniel Popa si Laurentiu Banescu. Dupa aceea, lucrurile s-au mişcat rapid. Ei mi-au propus sa regizez, iar eu m-am prins ca asta e piesa pe care o asteptam de multa vreme. Peste vreo două saptamani mi-am dat seama ca Daniel si Laur sunt actorii pe care ii asteptam de multa vreme’ spune regizorul piesei, Florin Piersic Jr.

Asadar, emotii mari in seara de 17 noiembrie, la Godot Cafe-teatru. Atat pentru cafeneaua-teatru, pentru ca era prima data cand gazduia o premiera mondiala, pentru cei implicati in proiect, cat si pentru audienta – Colibri avea sa fie jucata pentru prima data pe o scena.

Doi actori foarte buni, care pe mine m-au impresionat – toata seara aproape ca am uitat sa respir de teama ca unul dintre ei va avea emotii prea mari si va gresi. Lucru care nu s-a intamplat. Un regizor foarte bun care si-a lasat discret amprenta asupra textului si jocului actorilor (cine l-a urmarit de-a lungul timpului stie despre ce vorbesc) si autorul care a venit special in Romania, un om frumos, care a avut rabdare sa urmareasca piesa jucata in limba romana, iar la final sa raspunda intrebarilor audientei.

De asemenea, spectacolul este  si prima productie a Doctor’s Studio, o asociatie culturala independenta ce isi propune sa produca si sa promoveze proiecte artistice cu stranse si evidente legaturi cu lumea in care traim, in contextul social – politic actual.

Colibri (The Hummingbirds) urmeaza sa fie pusa in scena de catre companii de teatru din Zaragoza, New York, Haga, Mexico City si Berlin.

Distributie si traducere: Laurentiu Banescu (Monoloagele vecinului) si Daniel Popa (Doctor’s Studio – teatru si film pe limba ta)

Regie: Florin Piersic Jr. (Zaruri si carti, Opposites Attract)

Scenografie si afis: Summer Wood si Amandine Banescu

Reclame

One response to “colibri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: