atentie, motor, actiune!

‘Toyota a implinit 75 de ani si conduce istoria automobilului’. Acesta era titlul care aparea pe toate fluxurile de stiri din 3 noiembrie. Am citit una dintre ele. Stiam Toyota, imi placeau masinile lor si m-am bucurat pentru frumoasa lor aniversare. Ultima parte a articolului pe care il citeam era despre noile modele pe care le-au scos, o colectie pret-a-porter Toyota. Motoarele m-au pasionat de mica, desi nu stiu foarte multe despre ele. Fascinata de noile modele hibride: Yaris, Auris si Prius, fiecare in parte unic prin design si tehnologie avansata, imi dau seama ca din pasiune pentru masini, la Toyota inovatia continua. Fie ca asigura o remarcabila economie de combustibil (Yaris Hybride), fie prin consum de carburant la nivel de lider de clasa (Auris Hybride) sau pentru ca motorul poate rula si exclusiv electric pe o distanta de maximum 2 kilometri si pana la o viteza de 50km/h, in mod silentios si cu zero emisii (Prius).

Studiind cele scrise prin articolele din ziare, despre evolutia modelelor Toyota, mi-a venit o idee. Imi iau caietul si incep sa notez:  primul motor cu ardere interna versus motorul Toyota 2012. Evolutie. Sterg. Ceva nu se leaga. Incep sa citesc istoria scrisa timp de 75 de ani de catre Toyota – in imagini- in timp ce savuram cafeaua de dimineata.

Daca le-as scrie celor de la Toyota sa faca un film documentar aniversar? Un scurt-metraj. Pentru cei 75 de ani! Ar iesi o poveste frumoasa. Mi-ar trebui imagini elocvente, un voice-over convingator care sa spuna in cateva cuvinte cum au evoluat masinile lor de-a lungul timpului, iar la final sa vorbeasca despre impactul pe care le au acestea asupra mediului. Si totul ar porni de la motorul masinii. Evolutia acestuia. De la motorul cu ardere interna care polua foarte tare mediul, pana la motorul care foloseste surse alternative de energie. Si care nu sunt atat de nocive. Imi mai trebuie un scenariu convingator, care sa vorbeasca despre motoare si despre impactul asupra mediului si omenirii de-a lungul timpului, un regizor, producator, actor, machete, imagini din arhiva, loc pentru filmat si ultimele modele de Toyota. Si daca ma gandesc bine, nu-i chiar asa dificil.

Zambesc. Imi place ideea. Trebuie scrisa cum trebuie. Am senzatia ca ceva ceva s-ar putea sa iasa. In fond vorbim despre today. Tommorow, Toyota.

(Mai multe imagini aici)

Inovatia continua la superBlog 2012.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: