ciocolata

Ciocolata devenise laitmotivul discutiilor noastre.

Vorbesc despre conversatiile multe si foarte placute pe care le aveam cu artistul pe care il cunoscusem mai demult, la o premiera la teatru. EL este un artist in adevaratul sens al cuvantului. In afara de faptul ca este frumos si destept, este mare iubitor de teatru, film, carti bune si muzica rock. Din cand in cand scrie. Si scrie foarte bine. Chiar a publicat o carte de curand. Nu este prima, dar este primul lui roman.

De aici a pornit si discutia cu ciocolata. Eu i-am promis ca vin la lansare si o sa-i aduc o ciocolata. Asa pur si simplu fara niciun motiv, in semn de apreciere, iar EL a fost de acord. Din pacate nu am apucat sa i-o dau. Era prea multa lume, presa multa, s-au luat interviuri, a fost si in direct la un post de radio unde a vorbit despre romanul proaspat lansat, asa ca am zis ca i-o dau cu alta ocazie.

Timpul a trecut, noi vorbeam si vorbeam si vorbeam, dar nu reuseam sa ne vedem. Aproape fiecare mesaj sau conversatie se termina: ‘cand ne vedem, iti aduc ciocolata’, ziceam eu. ‘cand ne vedem sa-mi aduci ciocolata’ zicea EL.

Ciocolata contine feniletilamina.

(formula chimica a feniletilaminei).

Feniletilamina este o substanta care produce o stare usoara de visare si este produsa de catre creier atunci cand doi oameni sunt indragostiti.

Daca doi oameni nu sunt indragostiti si totusi se hotarasc sa imparta o ciocolata? Adica nu sunt indragostiti unul de altul. Oare noi eram indragostiti unul de celalalt?

Timpul a trecut si ne-am hotarat sa ne vedem de ziua mea, in iarna. Adica eu am dorit sa-mi petrec o parte din ziua mea si cu EL, pentru ca il simt intr-un fel si ma duce intr-o anumita stare de bine. Iar de ziua mea vreau sa fiu in starea aceea. Si numai EL putea sa mi-o creeze. Special pentru acesta eveniment, i-am cumparat o carte de colectie: ‘Craii de Curtea Veche’. Stiam ca o carte cu iz medieval, deosebita si unica era o alegere potrivita pentru un barbat rafinat asa cum este EL. Nu era aleasa la intamplare. Avea dubla semnificatie: la premiera ‘Craii de Curtea Veche’, atunci la teatru, demult, ne cunoscusem si mai mult decat atat venea de la o persoana deosebita, care insemna foarte mult pentru EL.

Si pentru mine avea o semnificatie aparte: odata cu aceasta carte ii daruiam si o parte din sentimentele mele frumoase si sincere, imbracate in emotii puternice. Dar emotiile aveau sa treaca, iar sentimentele si cartea ramaneau pentru totdeauna.

Dar oare ce s-ar intampla daca am mananca ciocolata impreuna?

Emotii puternice la suprBlog 2012.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: