amantul

O casa izolata undeva la tara, un sot, o sotie si amantul sotiei. Un cadru bun pentru a dezvolta o idee si de a face o poveste. Poate sa fie o comedie, dar poate foarte bine sa fie si drama.

Maia Morgentern si Mircea Rusu. Remarcabili in ‘Amantul’ de Harold Pinter, in regia lui Vlad Stanescu.

Inceputul piesei il reprezinta un dialog intre cei doi soti, dimineata, inainte ca el sa plece la birou, cand isi intreaba politicos nevasta daca amantul ei urmeaza sa treaca astazi pe la ea. Ea mormaie ceva si ii sugereaza sa nu se intoarca acasa pana la ora sase.

Dar sunt doua sau trei personaje?

Subtilitatea acestei piese tocmai in acest lucru consta. Daca as spune ca s-ar putea numi foarte bine ‘Cum sa-ti seduci sotul’ ar fi poate mai simplu de raspuns la intrebarea cu personajele.

Este un joc al celor doi soti doar de ei stiut. Este o piesa despre sex ce sustine ca intre un barbat ce vrea sa fie stapanul casei si o nevasta dornica sa fie si nevasta si amanta, este nevoie de acest gen de eliberare a ostilitatii. Dintr-o data sotul nu mai este chiar sot, ci se transforma in amantul despre care vorbeam, iar sotia trebuie sa il seduca acum in calitate de sotie, nu de amanta. Si o va face.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: