despre iubire si nu numai

S-au scris multe despre ‘dragoste’, ‘ iubire’ si ‘te iubesc’, dar niciodata suficient.

Exista mult sau putin in iubire? Poti sa o masori? Sau sa o cantaresti?

Nu vorbesc acum despre iubirea dintre doi oameni, pentru ca nu am niciun drept si nici nu sunt sigura ca o cunosc. Poate am doar impresia ca o cunosc. Este ea adevarata? Exista sau este doar iluzia unui om indragostit?

Vorbesc despre iubire si-atat. Cum este sa iubesti de exemplu, picaturile de ploaie. Sa te bucuri de atingerea lor, calda sau rece si sa tresari la fiecare atingere? Dar jocul umbrelor din fereastra? Cum e sa-l iubesti? Poti sa vezi acolo multe lucruri nevazute de nimeni. Iti poti face propriul scenariu, iti poti alege personajele pe care le vrei in jocul tau si asta sa iti dea o stare de beatitudine. Dar umbra pasilor din nisip care se asterne timid peste visele tale? Cum e sa o iubesti? Umbra pasilor persoanei pe care o vrei tu, sa ne intelegem, nu asa a oricarei persoane. Dar vantul? Dar marea? Dar o lacrima? Un film, un roman, o atingere? Poti sa le iubesti? Fiecare dintre ele iti va da o stare placuta daca vei fi prezent, daca vei fi acolo cand se va fi intamplat.

Cred ca nimeni, dar absolut nimeni nu ar putea da definitia exacta a iubirii. Pentru ca pe aceasta o regasesti in lucrurile si intamplarile simple de langa tine. E-adevarat, suntem persoane diferite si reactionam diferit. Dar ea exista. E acolo. Trebuie doar sa vrei sa o intalnesti si sa o accepti. Si atunci cand esti sigur ca ai intalnit-o, intinzi mana si o iei. O iei si o pastrezi intr-un loc stiut numai de tine si o imparti cu cine vei considera tu ca merita sa o imparti.

Si-atunci, ce este iubirea? Este o forma pura a sentimentelor? O iluzie, un fapt, o traire, o realitate?

Oare prin atributele pe care i le acordam iubirii, idealizam lumea in care traim?

Adevar sau iluzie? Care e diferenta?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: