gaiţele

Final de stagiune la Teatrul Metropolis cu spectacolul ‘Gaitele’.

Kiritescu spunea despre aceasta satira sociala ca s-a straduit ‘cu adevar si manie sa demaste lumea putreda care i se dezvaluise in toata hada ei goliciune’.

Eram curioasa sa vad aceasta versiune de la Metropolis. Mai demult, vazusem varianta de la Odeon si nu m-a incantat foarte tare.

O comedie clasica romaneasca ce se adapteaza perfect societatii, indiferent de anul in care se joaca. De fiecare data va fi o Aneta Duduleanu, vor fi surorile acesteia si eternele barfe despre societate si oameni, casnicii din interes, casnicii ratate, amanti etc…

Gasim in distributie actori de ilustra personalitate artistica: eroina legendara, femeia indragostita, amanta pasionala, personaje pierdute sau ravasite.

Pe mine personal m-a impresionat Monica Davidescu. Mi s-a parut de o prospetime, o gingasie si o forta extraordinara, cu potential foarte mare, o actrita care poate darui multa valoare teatrului romanesc.

Remarcabile: Olga Delia Mateescu si Ilinca Goia. O dovada ca profesionalismul este ridicat la rang de cinste si in productiile autohtone.

Remarcabile au fost decorurile si costumele, ceea ce demonstreaza o data in plus ca este o piesa de actualitate, indiferent ca ea a fost scrisa in anii ’30.

Distributie: Florina Cercel, Rodica Popescu Bitănescu, Ileana Stana Ionescu, Olga Delia Mateescu,Marius Bodochi/Tomi Cristin, Pavel Bârsan/Răzvan Oprea, Orodel Olaru/Dragoş Ionescu,  Ilinca Goia/Mihaela Teleoaca, Monica Davidescu/Ana Ioana Macaria, Carmen Ionescu/Diana Dumbravă, Raluca Petra/Afrodita Androne

Regia: Dan Tudor

Scenografia: Corina Grămoșteanu

Muzica: Vlaicu Golcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: