dineu cu prosti

Azi e joi. Aseara am ratat dineul. A devenit un obicei ca in fiecare miercuri seara, sa se organizeze un dineu cu prieteni si cu invitatii acestora.

DINEU, dineuri, s.n. masa de seara (in special de gala). [Pl. si dinee] din fr. diner.

Nu este un dineu obisnuit. Fiecare dintre cei invitati, trebuie sa aduca neaparat un invitat. Conform definitiei din DEX, aceasta reuniune trebuia sa fie de gala.

Cam despre asta este vorba in ’Dineu cu prosti’. Ati ghicit. Invitatul invitatului la dineu trebuia sa fie un prost. Ceea ce face intr-adevar o seara memorabilia. Cu cat era mai prost, cu atat era seara mai reusita.

Pe langa interpretarea actorilor, eu am vazut-o cu Ion Caramitru in rolul lui Pierre Brochant si schimbul de replici savuroase, avem de-a face cu un text foarte bun, vorbim aici de Francis Veber, care este intotdeauna de actualitate si care se adapteaza la orice societate.

Este o tragi-comedie. Este descrisa perfect societatea in care traim si este foarte bine definita tipologia  omului superficial care pune etichete tot timpul.

Urmatorul dineu se va tine la TNB, 10 iunie, ora 20.00. La desert veti fi serviti cu o lectie de viata, tratata cu rafinament si subtilitate frantuzeasca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: