3 in 1

Trei femei inalte.

Se stinge lumina. Se trage cortina pe care scrie ‘Unteatru’, se trage iar cortina, si iar, si iar. Intuneric bezna. Publicul aplauda. Si aplauda si aplauda! Nimic. Apare cortina pe care scrie ‘Unteatru’. Si e liniste.

Acesta este finalul piesei ‘Trei femei inalte’. Acesta este si inceputul. Diferenta e ca publicul nu aplauda si ca pe fundal se aude o muzica. Si e intuneric bezna, evident.

Piesa ‘Trei femei inalte’ are acelasi autor ca si ‘Cui i-e frica de Virginia Woolf’. In opinia mea, are si aceeasi muzica, poate un pic remixata. Sau fara cuvinte. Sau intr-un fel, oricum, e aceeasi. La inceput.

Am stat si m-am gandit la semnificatia titlului ‘Trei femei inalte’. Intr-adevar, undeva spre final, fetele pardon, femeile acelea chiar fac o afirmatie de genul ca sunt inalte si de aceea erau manechine la magazinul de haine din oras.

Vazand deja o piesa dupa textul lui Edward Albee, m-am gandit inca de la inceput ca nu din cauza asta se numeste asa. Este o piesa in care se tipa mult, se iau niste acute…acute si ca fetele – personaje din piesa au aspiratii inalte.

De fapt, nu am obiceiul sa povestesc o piesa de teatru, dar despre asta e musai sa scriu. Piesa are un singur pesonaj. O femeie. Inalta. Si timp de o ora si patruzeci de minute, iti prezinta evolutia acesteia, o multiplica in trei, ca sa poata sublinia mai bine conflictul dintre generatii si sa poata creiona societatate in diversele ei momente.

O poveste despre tinerete, care de data asta, nu este fara batranete, singuratate  si batranete. Aspiratii si senilitate. Iubire si asteptari. Si Sofia Vicovenca pe final de piesa. Si o distributie nemaipomenita.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: